Meso uginulih svinja

Uginule svinje zavrsavaju na trpezi

Meso uginulih svinja.

Sremska Mitrovica – Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo proizvodnja i stavljanje u promet škodljivih proizvoda, sremskomitrovačka policija je uhapsila R.J. (25) i G.J. (26) iz sela Jarak kod Sremske Mitrovice. Po ovlašćenju nadležnog tužioca, njima je određeno zadržavanje do 48 časova.

Prema saznajima „Sremskih novina“, njih dvojica su u utorak, trećeg juna, zatečeni na stočnim groblju u ataru sela Sibač kod Pećinaca u trenutku dok su izvlačili i sekli meso uginule stoke. Odmah su privedeni u policiju.

– Na licu mesta je pronađen automibl „zastava 101“ i u njegovom prtljažniku bilo je oko 100 kilograma obrađenog svinjskog mesa. Pronađeni su i noževi, kao i sekira kojom su tranžirali trupove uginulih životinja – navodi naš izvor. – Osnovano se sumnja da je ovako pripremljeno meso bilo namenjeno daljoj prodaji.

Policija je odmah oduzela meso i obavestila sanitarnu i veterinarsku inspekciju koja je izašla na lice mesta i konstatovala da meso nije za ishranu. Po nalogu inspekcije, meso je odneto u kafileriju na spaljivanje.

Kako navodi policija, osumnjičeni će u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti saslušani u Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi koje je mesno nadležno za teritoriju pećinačke opštine.

Za poslednjih nekoliko meseci, ovo je u Sremu već drugi pokušaj (pre)prodaje mesa uginulih životinja. Da podsetimo, početkom februara u ataru sela Ilinci kod Šida, na divljem stočnom groblju, policija je pronašla automobil natovaren butovima i plećkama uginulih svinja, a kraj vozila su zatečeni B.J. i (33) iz Jakova i M.M. (33), žena iz sela Adaševci kod Šida. Oni su odmah priznali da su tranžirali leš krmače teške 300 kilograma, kao i da su nekoliko dana ranije, iskasapili leš uginulog svinjčeta koje je bilo teško oko 70-80 kilograma, potom od tog mesa napravili kobasice i prodali ih na pijaci u Zemunu.

izvor:sremske novine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.