Krao čelik sa dalekovodnih stubova u Sremskoj Mitrovici!

Javno preduzeće Elektromreža Srbije pretrpelo je veliku materijalnu štetu usled drskih krađa koje je u proteklom periodu na području Sremske Mitrovice počinio Perica J. (25), koji je uhapšen i određen mu je pritvor od mesec dana.

Dalekovod

On se tereti za krivično delo teške krađe, kao i za krivično delo uništenje i oštećenje javnih uređaja i preti mu kazna do osam godina zatvora.
Perica J. je opremu prodao na otpadu u mestu Laćarak, a protiv vlasnika otpada podneta je krivična prijava za prikrivanje krivičnog dela teške krađe jer, znajući da je reč o kradenoj robi, nije prijavio otkup. Vlasniku otpada preti kazna do pet godina zatvora.
Osim Elektromreže Srbije, oštećeni su i Elektrodistribucija Sremska Mitrovica i Železnice Srbije. Perica J. je sa dalekovodnih stubova skidao čelične profile dužine četiri metra, čime je ugrozio njihovu stabilnost, a time i sigurnost celokupnog elektroenergetskog sistema. Šteta koju je naneo pomenutim preduzećima premašuje milion i 600 hiljada dinara, ali nemerljivo je veća opasnost kojoj je izložio elektroenergetski sistem Srbije.
Na inicijativu JP Elektromreža Srbije, prošle godine usvojene su izmene i dopune krivičnog zakonika Republike Srbije koje predviđaju značajno strože kazne za ovakve drske napade koji ugrožavaju javnu bezbednost zemlje.
JP Elektromreža Srbije izražava zahvalnost pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije,a posebno Policijske uprave Sremska Mitrovica, na odličnoj saradnji i velikom razmevanju. Naročito ohrabuje njihova rešenost da u budućem periodu borba protiv kradljivaca opreme sa elektroenergetskih objekata bude zadatak prvog prioriteta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.