↑ Return to Razonoda

Vesti iz sveta

Vesti iz sveta.Sud u Palermu osudio je osam vladinih zvaničnika, uključujući i bliskog saradnika Silvija Berluskonija, bivšeg senatora Marčela Del'ultrija, za saradnju sa sicilijanskom mafijaškom organizacijom Koza nostrom tokom 90-ih godina.

Posted: April 20, 2018, 6:15 pm

Švedska je u celom svetu poznata po svojoj pop i rok muzici, brendu IKEA, ali je ipak najpoznatija po visokom standardu i blagostanju. Ona se, međutim, sve češće povezuje sa sve većim brojem regruta Islamske države, oružanim napadima i kriminalnim obračunima. Ono što je najneobičnije jeste činjenica da u poslednje vreme sve više ljudi strada od ručnih granata.

Posted: April 20, 2018, 5:53 pm

Francuski apelacioni sud potvrdio je presudu kojom se Alžirki uskraćuje državljanstvo jer je odbila da se rukuje sa visokim zvaničnikom.

Posted: April 20, 2018, 4:59 pm

Austrijska desničarska koaliciona vlada, koja se snažno protivi turskom pridruženju Evropskoj uniji, zabraniće turskim političarima da sprovode predizbornu kampanju na njenoj teritoriji, uoči junskih izbora u Turskoj, saopštio je austrijski kancelar Sebastijan Kurc.

Posted: April 20, 2018, 4:53 pm

Američki predsednik Donald Tramp optužio je danas Organizaciju zemalja izvoznica nafte (OPEK) za "veštačko" podizanje cena nafte, navodeći da to nije dobro i da on to neće prihvatiti.

Posted: April 20, 2018, 4:13 pm